pixelpixel
pixelpixel
pixelpixel
pixel
pixel
pixel
O BRODU
RIBOLOV
PRIČE IZ RIBOLOVA
O MORU
APARTMANI
KNJIGE
OSTALO

KNJIGE


TRAŽI

APARTMANI

 


 

pixel

RIBOLOV IZ BARKE

 

Ribolov iz barke

Knjiga Ribolov iz barke nije klasična tehnička knjiga o ribolovu. Ovo je knjiga za dušu, knjiga o doživljajima na moru u rasponu od 20 godina, o ribolovu na mnogim mjestima duž obale i svemu onom što ribolov prati.

Ribolov iz barke nekad je bio pokretan potrebom, danas je potaknut strašću, neizvjesnošću i nadom.  Svako isplovljavanje u sebi nosi dozu avanture. Ako je more svemir, onda je ova naša obala mliječni put. Razbacani otoci, otočići, nebrojene hridi, brakovi, uvale, primorska mjesta, svjetionici, pličine... dva bi života trebala za temeljito ih obići.

Jadran se danas može jureći proći za jedan dan... samo ribolov je nešto drugo. Ribolov traži ovladavanje vještinama, neprestano usavršavanje, upoznavanje terena, pronalaženje mikrolokacija, poznavanje riba i njihovih navika... traži strpljenje.

Traži beskrajno vrijeme potrošeno uzalud, ustvari, poklonjeno sebi! Ribolov je šlag na torti naše plovidbe prema nepoznatoj pošti, otoku o kojem smo maštali a nikad nismo bili, terenu gdje ima riba koje nikad prije nismo lovili... Ribolov je pokušaj ostvarenja naših snova, koji najčešće ispadnu sasvim drugačiji od onog čemu smo se nadali. A sve se odvija u nekoliko ljuljajućih kvadratnih metara prostora. A tu se brzo, mnogo brže nego na kopnu, pokažu i ljudske osobine. Tu se stvaraju prijateljstva a ponekad i raspadaju! 

Ribolov iz barke vas vodi na daleku surovu Palagružu, zeleni Mljet, u divljinu Sveca i Sušca, u bogatstvo otočića i hridi šibenskog kraja, u akvatorij otoka Žirja i prostranstvo pred njim, u Kornate, područje pustog Dugog otoka, golog Paga i još dalje na sjever. Ovo je štivo koje će vas zabaviti, iz kojeg ćete dobiti sliku područja, njegova ribolovnog bogatstva, vrsta riba koje se love, raznih tehnika lova, od onih ribarskih do sportsko-rekreativnih.

 

više...    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Broj posjeta od 12.04.2011.

pixel
pixelpixelpixel
pixelpixelpixel