pixelpixel
pixelpixel
pixelpixel
pixel
pixel
pixel
O BRODU
RIBOLOV
PRIČE IZ RIBOLOVA
O MORU
APARTMANI
KNJIGE
OSTALO

KNJIGE


TRAŽI

APARTMANI

 


 

pixel

JADRANSKI SPARIDI

 

Knjiga “Jadranski sparidi” ne obuhvaća sve vrste riba, već se na 300 stranica bavi isključivo sparidima, ješkom i alatima za lov. Uvijek pokušavam u knjigama donijeti samo jedan segment iz života mora i načina njegova korištenja, jer tko god pokuša strpati cijelo more među korice, u startu je pogriješio. Nema tih   korica u koje se može staviti more!
Da bi čitatelju sve o čemu pišem bilo pregledno i jasno, tu je 440 fotografija i određeni broj shema. Moram napomenuti da su sve fotografije autentične, nastale za ovu knjigu što govori o tome da sam kao autor sebi dao truda da se kroz ribolov susretnem sa svakom spomenutom ribom i drugim organizmima koji se spominju. Jedino zubačić rumenac ne spada tu, jer je rijedak, ograničenog područja obitavanja i u ribolovnom smislu nije interesantan.
Želim vam reći da je u Jadranske sparide uložen ogroman trud i energija, vlastito iskustvo i iskustvo drugih te dvije godine ribolova pomješanog s fotografijom, proučavanjem i pisanjem, a sve u cilju da čitatelju ponudim upravo onakvu knjigu koja mi je nedostajala na mojim ribolovnim počecima.

 

više...    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Broj posjeta od 12.04.2011.

pixel
pixelpixelpixel
pixelpixelpixel