pixelpixel
pixelpixel
pixelpixel
pixel
pixel
pixel
O BRODU
RIBOLOV
PRIČE IZ RIBOLOVA
O MORU
APARTMANI
KNJIGE
OSTALO

OSTALO


TRAŽI

APARTMANI

 


 

pixel

RIBOLOV U ROGOZNICI

Ribolov u rogoznici

 

Za sve one koji se žele okušati u ribolovu a ne žive blizu mora i nemaju nikakav brodić, van sezone nudimo mogućnost smještaja i nabavke plovila po želji. Smještaj je uz samo more a i brod je odmah ispred. U mogućnosti smo primiti manje i veće društvo ribolovaca. Isto tako možemo vam nabaviti ješku za skoro sve vrste ribolova tako da vas sve dočeka spremno.

 

 

 

 Inače, akvatorij Rogoznice je isturen, izložen otvorenom moru i obiluje otočićima i brakovima. Tu se može loviti svim poznatim tehnikama i skoro sve vrste riba, od lova cipala i orada s obale, pliće i dublje kančanice, raznih vrsta panule, jigginga sve do big game. Isto tako glavonšci, hobotnice i lignje, rasprostranjene su posvuda, dok su sipe rijeđe. U području od 5 Nm oko Rogoznice mnoštvo je plitkih brakova, srednje dubokih i nekoliko dubljih od 100 metara.

Iako posvuda riblji fond opada uslijed velikog pritiska raznim ribolovnim alatima, još uvije se može ostvariti lijep ulov zahvaljujući razvedenosti terena i izloženosti akvatorija. Naime, jugo, tremuntana i bura onemogućavaju lov dobar dio dana u godini na otvorenom ispred Rogoznice i na taj način čuvaju ribu. Po lošijem vremenu, može se loviti u prostranim dubokim uvalama kojima Rogoznica obiluje. Tu je uz sitnije riblje vrste zastupljena orada,lubin, fratar, šarag, arbun, palamida,... a u svojim stađunima zađe i zadržava se gof, manje lice, iznenadi šampjer...

 

Za sve informacije stojim na rasploaganju.

 

Tona

 

  Broj posjeta od 12.04.2011.

pixel
pixelpixelpixel
pixelpixelpixel